Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wgrywanie firmware do LK 2.0
Witam . Mam LK 2.0 i aktualizowałem do nowszej wersji przez LanControler tools . Niestety LK po tej operacji nie wstaje. Diodki na lanie mrugają. Próbowałem po tftp ale brak kontaktu z LK. Pozostaje jedynie chyba programowanie po ICSP, na płycie są złącze 2x4 i 1x7. Czy da się tą metodą zaprogramować? Proszę o radę i wskazówki.
Odpowiedz
(06-13-2023, 06:24 PM)zbych60 napisał(a): Witam . Mam LK 2.0 i aktualizowałem do nowszej wersji przez LanControler tools . Niestety LK po tej operacji nie wstaje. Diodki na lanie mrugają. Próbowałem po tftp ale brak kontaktu z LK. Pozostaje jedynie chyba programowanie po ICSP, na płycie są złącze 2x4 i 1x7. Czy da się tą metodą zaprogramować? Proszę o radę i wskazówki.

A jaki soft wgrywałeś?
pozdrawiam
tomek
Odpowiedz
(06-13-2023, 06:46 PM)wilkxt napisał(a):
(06-13-2023, 06:24 PM)zbych60 napisał(a): Witam . Mam LK 2.0 i aktualizowałem do nowszej wersji przez LanControler tools . Niestety LK po tej operacji nie wstaje. Diodki na lanie mrugają. Próbowałem po tftp ale brak kontaktu z LK. Pozostaje jedynie chyba programowanie po ICSP, na płycie są złącze 2x4 i 1x7. Czy da się tą metodą zaprogramować? Proszę o radę i wskazówki.

A jaki soft wgrywałeś?

To był lc20v3.03 i 2.09
Odpowiedz
a próbowales na domyslnym(192.168.1.100) IP zrobic upgrade przez tftp? A moze pobiera adres z DHCP i jest inny niz myslisz?
pozdrawiam
tomek
Odpowiedz
Jeśli nie można uzyskać połączenia z LK za pomocą TFTP, pozostaje jedynie programowanie po ICSP. Złącza ICSP 2x4 i 1x7 na płycie głównej LK pozwalają na programowanie mikrokontrolera.papa's freezeria
Odpowiedz
Hey, that sounds like a tricky situation! I've never personally tried programming via ICSP on an LK device, but those connectors definitely suggest it's possible. Have you checked the LK's documentation or any online forums specific to that model? There might be a specific pinout diagram you need to follow. Successfully recovering it would feel awesome, almost like mastering every track in Drift Hunters! Good luck, and I hope you get it working again.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: Layla Keller, 5 gości